Geschiedenis

Wat begon in 1978 als Melkveebedrijf van den Boom is het inmiddels uitgegroeid tot het Zuivelbos met zo’n 110 melkkoeien. Met respect voor het verleden en zuivel anno kent Het Zuivelbos verschillende hoofdstukken. Benieuwd hoe Het Zuivelbos tot stand is gekomen? Lees snel verder en proef ons bedrijf! 

Geschiedenis

Het is allemaal begonnen in 1978 aan het Sterrebos in Sint-Oedenrode. Melkveebedrijf van den Boom opende hier het bedrijf en inmiddels jaren verder telt het Zuivelbos zo’n 110 melkkoeien. Het bedrijf heeft 35 hectare aan grond in gebruik en hierdoor kunnen wij al het ruwvoer zelf telen! Binnen ons bedrijf draait alles om het zo goed en efficiënt mogelijk produceren van koemelk vanaf dag 1. Ons bedrijf is een traditioneel familiebedrijf, wat niet geheel biologisch is maar wel waar voortdurend streeft naar duurzaamheid met een duidelijke toekomstvisie. Tweemaal per dag worden onze koeien gemolken, dit gebeurt vroeg in de ochtend en in de avond nog een keer. Tussen het melken door staan ze lekker in de wei om te grazen. En natuurlijk, in de wintermaanden en in de avonden staan de koeien op stal en wordt er gezorgd voor een zo comfortabele mogelijke stal en houden wij de gezondheid van de koeien nauwlettend in de gaten. Want een koe is zoveel meer dan een dier, het is familie!

Martijn

“Als klein mannetje mocht ik al kennis maken met de boerderij, ik ben opgegroeid op het Sterrenbos en heb hier veel tijd mogen doorbrengen met mijn vriendjes. Mijn interesse werd al op jonge leeftijd gewekt door de dieren, de machines en alles wat erbij te kijken kwam.”

Sanny

“Ik was al een beetje gewend aan het leven achteraf, maar het echte boerenleven kende ik nog niet. Toch triggerde het mij om aan de slag te gaan in de zuiveltak en heb ik afscheid genomen van mijn baan in de uitzendbranche in 2017.”

Het Zuivelbos

Donec rutrum congue leo eget malesuada. Donec sollicitudin molestie malesuada. Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Quisque velit nisi, pre

(235) 236-3262
hello@divifarming.com